feb
21

Mint a legtöbb gazdasági képzésnek, a turizmus-vendéglátás alapszaknak is része egy féléves szakmai gyakorlat, amely mindenki számára kötelező. A hallgatókban általában a második év magasságában tudatosul, hogy lassan gyakorlati helyet kellene keresniük. Ekkor kezdődnek az álmatlan éjszakák és a visszatérő rémálmok, pedig nem is olyan nehéz megtalálni a megfelelő céget. És ha egyedül nem menne, bátran fordulhatunk a KarrierCentrumhoz, akik szívesen segítenek a keresésben.

Turizmusos hallgatóként a lehetőségek skálája rendkívül széles. Mehetsz akár utazási irodába, egy nagy szállodalánchoz, kis vidéki panzióba, vagy lovas fogadóba, nem számít, az egyetlen megkötés az, hogy a szakodnak megfelelő érdemi munkát tudj végezni. De nézzük, milyen konkrét lehetőségeket kínál a KarrierCentrum.

Ha a szállodák felé húz a szíved, dolgozhatsz a négy csillagos Danubius Hotel Arenaban, vagy a Rubin Hotelben, de az ötcsillagos Four Seasons Hotel is keresi a BKF-es gyakornokokat. Ezeken kívül ott van még a Spirit Hotel, a Holiday Inn, illetve rengeteg más neves szálloda, ahol örömmel várják főiskolánk hallgatóit.

Ha inkább az utazásszervezés érdekel, a Vista Utazási Irodák, a Willy Fog Utazási és Jegyiroda, vagy a Miki Travel gyakornoki helyeit ajánlom a figyelmedbe.

Természetesen az egészségturizmus és a gasztronómia iránt érdeklődők is megtalálhatják a számukra tökéletes céget. Előbbiek például a Hotel Forrás Gyógyszállóban, utóbbiak pedig a Veritas Hotel éttermében.

Ha mindez nem lenne elég, arra is van lehetőség, hogy a szakmai gyakorlatot külföldön teljesítsd, ahol nem csak a nyugati színvonalat ismerheted meg, de nyelvtudásodat is tökéletesítheted. A KarrierCentrum a külföldi gyakorlati hely megtalálásában is segítségedre tud lenni.

És hogy miért olyan fontos, hogy a szakmai gyakorlatot komolyan vedd? Mert ez az a hely és idő, amikor rengeteget tanulhatsz, kérdezhetsz, hibázhatsz, egyszóval tapasztalatot szerezhetsz, és az is előfordulhat, hogy a gyakorlati idő letelte után felajánlanak neked egy pozíciót a cégnél.
 

Patonai Kata

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr402677159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása