már
9

Ha az egészségturizmus kerül szóba, mindenki a híres magyar gyógyvizeket kezdi emlegetni, ám azt kevesen tudják, hogy ennél valójában sokkal többről van szó. Ez egy rendkívül szerteágazó terület, mely felöleli többek között az egészségügyi turizmust, a gyógyturizmust, a medical wellnesst, az aktív és a családi wellnesst.

Az egészségturizmus évek óta a legnépszerűbb szakirány a Főiskolán, nem is véletlenül. Magyarország adottságai remek elhelyezkedési lehetőségeket biztosítanak az itt végzett hallgatóknak. Gondoltad volna például, hogy az osztrák határ mellett virágzik a fogászati turizmus? Vagy hogy egyre nagyobb az igény az orvos által felügyelt wellness- és gyógykezelésekre? És azt, hogy gyakran az aktív vagy a családi wellness programok alapján választanak szállodát a vendégek? Persze nem szabad megfeledkeznünk az ország különleges természeti adottságairól sem. Ilyen például a Hévízi-tó, mely egész évben vonzza a hazai és külföldi turistákat.

egeszsegturizmus.jpgAz egészségturizmus rendkívül dinamikusan fejlődik, a modern világban egyre erősödik az egészségtudat, az emberek többet költenek saját és családjuk egészségére. Ezt az erősödő keresletet próbálja kielégíteni a kínálat, mely mind minőségileg, mind mennyiségileg folyamatosan fejlődik. A fejlődés fenntartásához elengedhetetlen a jövő szakembereinek megfelelő képzése. Erre törekszik a szakirány, melynek elsődleges célja nem egy hatalmas lexikális tudás átadása, hanem a megfelelő szemlélet kialakítása a hallgatókban. Nem találkozol majd több száz oldalas tankönyvekkel, a képzés inkább egy érdekes felfedezőút.

A szakirány célja a nemzetközileg versenyképes szakemberek képzése, akik megfelelő nyelvismerettel és szakmai tudással rendelkeznek, vendégközpontúak, udvariasak és nem utolsó sorban szeretik a szakmájukat. Ebben neves szakemberek működnek közre, akik az elméleti anyagon kívül gyakorlati tapasztalataikat is meg tudják osztani a hallgatókkal. A szakirányon tanít többek között Vörös Imre, a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő megálmodója és első igazgatója, Móricz Szilvia, a Hotel Spirit jelenlegi marketingigazgatója, akinek nevéhez a legjobban kihasznált vidéki szállodák köthetők, Dr. Kiss Ferenc, a Széchenyi Gyógyfürdő igazgatója, Dr. Horváth Remény, a Széchenyi, valamint Dr. Domoki Magdolna, a Gellért Gyógyfürdő nappali kórházának főorvosa.

Minden bizonnyal ennek is köszönhető, hogy a munkaadók elégedettek az oktatás szakmai tartalmával, a kezdő munkavállalók felkészültségével és többnyire a hozzáállásukkal is, épp ezért a szakirányon végzett hallgatók 90%-a a diplomaosztás utáni szeptemberben el tud helyezkedni. És ha azt hiszed, ez az egész csak marketingszöveg, íme néhány itt végzett hallgató, akinek tényleg sikerült: Jarabin Zita, A Budapest-közép-dunavidéki RMI szakmai titkára, akinek pozícióját egyenesen az államvizsga bizottság elnöke ajánlotta fel, Juhász Szabolcs, aki jelenleg az Aquaworld fürdőigazgatója és végül, de nem utolsó sorban Sátory Viktor, aki a Mellow Mood igazgatói asszisztense.

A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Egészségturizmus szakirányon

Szakirány vezető: dr. Ruszinkó Ádám

Minimum létszám: 35 fő


 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr944299893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása