feb
28

Megkérdezted már valaha ismerőseidet, hogy szeretnének-e animátorok lenni? Nos, én igen, és a legtöbben azt válaszolták, hogy ők sajnos nem tudnak rajzolni. Szerencsére nekik sem kell elkeseredniük, hiszen ahhoz, hogy valaki animátor legyen nincs szükség rajztudásra. Amire viszont igen, az a nyitott szellem, a kreativitás, a tolerancia és az, hogy szívesen foglalkozz emberekkel.

De ki is valójában az animátor, és egyáltalán mi az a rekreáció? A rekreáció a szabadidő kulturált eltöltési formája, melynek célja a munkában megfáradt emberek aktív kikapcsolódásának, pihenésének, felfrissülésének biztosítása. Az animátor pedig az, aki mindebben segíti a vendéget.

Rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van a magasan képzett szakemberekre, akik tudatosan kialakított programtervekkel segítenek a stressz levezetésében. Turizmus-vendéglátás szakon évek óta választható a „szabadidő, rekreáció-animáció” szakirány, melynek célja szabadidős programokat és tevékenységeket szervezni és lebonyolítani képes szakemberek képzése.

A szakirányt választók szabadidő szervezőktől, animátor cégek vezetőitől, színházi, sport és rekreációs szakemberektől sajátíthatják el az animációs, rekreációs és nagyon is gyakorlati turisztikai ismereteket. 

És hogy mi a helyzet az elhelyezkedéssel? Nos, a kilátások fokozatosan javulnak, egyre több idegenforgalmi létesítmény kezdi belátni, hogy szüksége van jól képzett animátorokra. A szakirányon végzett hallgatók többek között üdülő központokban, tematikus és nemzeti parkokban, klub-hotelekben, luxus tengerjárókon, konferencia szervező cégeknél, önkormányzatoknál helyezkedhetnek el.

És végül, de nem utolsó sorban a szakirány akkor is kiváló választás, ha külföldön dolgoznál, mivel a külföldi munkaadók kimondottan keresik a magyar (főleg gyermekre és vízi sportokra szakosodott) animátorokat.
 

A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Szabadidő, rekreáció- animáció szakirányon

Szakirány vezető: Dr. Puczkó László, főiskolai docens

Minimum létszám: 35 fő


 

 

 

 

 

A kép forrása: topjob.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr84221199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása