jún
21

irbene1.JPG

Egy elhagyott szovjet laktanyába indult kilenc kommunikáció és média szakos MA és BA hallgató két oktatóval, hogy multimédiás projekten vegyenek részt Hollandiából, Lettországból és Finnországból érkező egyetemistákkal közösen. Kottász Adél beszámolója.

irbene2.JPG

Első ránézésre

Elhagyott város. 32 m magas antenna. Lettország, Mikelbaka. Erdő, amerre a szem ellát, és még tovább is. Idén itt rendezték meg a kreatív karantén szigetét, az ICQ-t, ahol a megszokott világtól elzárva vehettünk részt workshopokon, mesterkurzusokon, vendégelőadásokon, majd koncerteken és a munkáinkból készült kiállításon. Lettország, Hollandia, Finnország és Magyarország egyetemeiről és főiskoláiról érkeztek hallgatók és oktatók a programra, ez már önmagában is garantálta a változatosságot. De helyszín is izgalmas volt, amit tetézett még az a tudat, hogy mi voltunk az utolsók, akik ilyen állapotban látták. A távozásunk után lerombolták az elhagyott várost.

irbene4.JPG

Laknád?

Mi volt az ICQ előnye? Többek között az angol nyelv gyakorlása, hiszen közös nyelvre van szükség a közös munkához, és persze kicsit a szórakozáshoz. A csapatmunka megtapasztalása és a kultúrák és emberek megismerése is a mérleg pozitív részét erősítette. A közös élmények összekovácsolták a résztvevők csapatát,  barátságok, sőt szerelmek is szövődtek Mikelbakában. Ráadásul a környezet leírhatatlanul gyönyörű volt.

irbene6.JPG

Finn, magyar és Hollandiában tanuló német hallgatók brainstormingja

Ezzel szemben hátrány volt az éjszakai hideg, a sok szúnyog és … mondanám tovább, de nincs mit. Eltörpül a negatív oldal, a másikhoz képest nem is létezik.

irbene7.JPG

A tengerpartot a táborból nagyjából 300 méter sétával el lehetett érni, és a látvány, ami fogadott, életem egyik legszebbje.

A munka helyszíne közel 10 kilométerre volt a tábortól, ezt az utat nap mint nap biciklivel tettük meg. (Fittek LETTünk a tábor végére:))  Két rádióantenna és egy elhagyott, romos település volt a helyspecifikus ihletforrás, ezek szolgálták az alapot a közös munkához. Ennek eredményei voltak videók, képek, installácók, melyekből az utolsó napokon készült a kiállítás. A videókat megtekintheted itt, itt.

irbene10.JPG

Holland este sütievő játéka

Rengeteg volt a munka, de jutott időnk és energiánk a kikapcsolódásra is. Bár az első két estén még nem szólt zene, a többi napon kultúrestek, játékok, tábortűz és zene aranyozta be a szabadidőt, az éjszakát. Bár elég nehéz éjszakáról beszélni egy olyan helyen, ahol naponta 5 óra sötétség sincs. Különleges volt, az biztos.

irbene11.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr164602797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása