már
9

Szereted a tradíciókat, ugyanakkor szeretnél naprakész szakmai tudásra szert tenni? Ha igen, a hivatásturizmus a te szakirányod!

Hogy miről beszélek? A BKF hivatásturizmus szakiránya volt az első szakirány (az egészségturizmus mellett), mely Magyarországon a turizmus-vendéglátás képzésen belül elindult. Ettől függetlenül természetesen nem idejétmúlt elméleteket kell majd elsajátítanod poros könyvekből, hiszen a szakirány oktatói naprakész, a mindennapi munka során használható tudást adnak át a hallgatóknak. Az elméleti tudás mellett nagy hangsúly van a gyakorlaton is, hiszen ebben a szakmában nincs Pitagorasz-tétel, amit le lehet emelni a polcról. A képzés keretein belül mindig vannak helyszínlátogatások, ahol a hallgatók testközelből ismerkedhetnek meg a szakmával és fontos kapcsolatokat építhetnek.

A szakirány célja, hogy a hallgatók a piaci igényeknek megfelelő, a hivatásturizmusra specializált tudásra tegyenek szert, hiszen a hazai és a nemzetközi tendenciák is azt mutatják, hogy a szabadidős utazások mellett az üzleti utak teszik ki a vendégforgalom egyre nagyobb részét.

És hogy miben több ez a szakirány, mint egy rendezvényszervező OKJ-s képzés? Itt nem az esküvők és a családi rendezvények szervezésének részleteit tanulhatod meg. A hivatásturizmus a konferenciákat, kiállításokat, üzleti utakat, céges rendezvényeket és egyéb üzleti eseményeket foglalja magában, melyek szervezése magasabb szintű kompetenciákat igényel, mint a családi rendezvényeké.

hivatasturizmus.jpg

Az elhelyezkedési lehetőségeket tekintve elmondhatjuk, hogy a szakirányon végzett hallgatók vidéken könnyebben tudnak elhelyezkedni, hiszen a vidéki nagyvárosok szenvednek a képzett szakemberek hiányától, míg a fővárosban inkább a telítettség jellemző. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy mint minden más területen, kellő elhivatottsággal, szorgalommal és egy kis szerencsével itt is könnyen találhatsz a végzettségednek megfelelő munkát.

Ha úgy érzed, megvan benned a kellő alázat, nyitott és kommunikatív vagy és tudsz egyszerre több dologgal foglalkozni, ezen a szakirányon biztosan megtalálod a helyed!

 

A diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, Hivatásturizmus szakirányon

Szakirány vezető: dr. Faragó Hilda, főiskolai docens

Minimum létszám: 35 fő


 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr354299866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása