okt
25

2007 októberében nyílt meg az Oktogon mellett, az Eötvös utcában az EasyHotel Oktogon, az EasyHotel lánc első, és egyetlen magyarországi tagja. Itt jártunk.

Vajon mi minden rejtőzhet egy belvárosi bérház kapuja mögött? 21. századi hippik, járókeretes nyugdíjasok, elborult művészek, kutyások, macskások, vadászgörényesek, 0-24 bulizó fiatalok, és ki tudja mi még. Nos, azok tudják, akik részt vettek a 2011. november 21-i szállodalátogatáson.

Az EasyHotel Budapest Oktogon bejáratához nem vezet vörös szőnyeg és nincsenek londinerek sem. Az épületbe úgy juthatsz be, mint bármelyik másik bérházba. Ha becsengetsz. A hatalmas, fa ajtón belépve aztán persze szembeköszön a hotel hangulat, de ez mégsem a hagyományos hotelek hangulata.

Mohos Zoltán, a hotel megálmodója mutatja be nekünk az épületet és a létesítmény működését. Hogy honnan jött az ötlete, hogy EasyHotelt nyisson Budapesten?

„Volt akkoriban egy ismerősöm, aki kipróbálta a koncepciót külföldön, és látta, hogy működik.  Együtt mertünk nagyot álmodni, így született meg az EasyHotel Budapest Oktogon egy pizzás doboz tetején.”  - meséli.

Az épület belső szerkezetének kialakítása nem volt egyszerű, mivel a bérház a főfalait nem mozgathatták. A szobák így fémlemezekből készültek el. „ Egy szoba felépítése kb. 40 percig tartott. Persze utána jöttek még az ácsok, a melegburkolók és a többi szakember, de a szoba falai ennyi idő alatt álltak.”- mondja Zoltán. Aztán rögtön eszébe is jut egy történet: „Az engedélyek megszerzése nem volt egyszerű. A legnagyobb fájdalmunk az volt, hogy gyakorlatilag el kellett égetnünk egy szobát, hogy bebizonyítsuk, alkalmas arra, hogy emberek lakjanak benne. A szentendrei tűzoltóság telepén fel kellett építenünk egy egész szobát, és fél órán keresztül 800 fokon égettük. De másképp nem kaptuk volna meg a működési engedélyt.”

Aztán 2007 őszén, ha nehezen is, de megnyitotta kapuit a létesítmény, mely valahol a hotel és a hostel kategória között félúton található. 3 típusú szoba közül választhatnak a vendégek, melyek csak alapterületben és a vizesblokk méretében térnek el. A vendégek összetétele egyébként nagyon vegyes. A bulizó fiataloktól kezdve az egyetemi professzorokon át a felvilágosult, 80 éves city shopperekig mindenki előfordul, természetesen rengeteg országból. Meglepő módon a vendégek között 50-50% a külföldiek és a magyarok aránya.

„A magyarokkal egyébként sajnos több a probléma, mint a külföldiekkel. Őket nagyon tanítgatnunk kell, nagyon idegenkednek az EasyHotel rendszerétől. De aki egyszer belejött, az megszerette és vissza-visszatér.”- mondja el Zoltán.

A hotel jelenleg 5 fős személyzettel üzemel, akik elmondásuk szerint imádják a munkájukat. Talán ennek is köszönhető, hogy nem a hagyományos hotel hangulat uralkodik. „ A kellemes légkör annak köszönhető, hogy a személyzet itt meri és akarja saját magát adni.”- mondja Zoltán. A recepciós itt nem csak recepciós, hanem adminisztrátor, kezeli az aznapi bevételt, sőt, ha kell, takarít. És pont a sokszínűsége miatt szereti a munkáját. „Én magam gyönyörűen porszívózok, ha kell.”- nevet.

(A fotót az easyhotel.com oldalról szedtük)

A koncepció tehát egyszerű: A hely legyen tiszta, csendes, biztonságos és viszonylag olcsó, a személyzet pedig legyen közvetlen, mosolygós és segítőkész. Azt hiszem, több ilyen hely kellene Budapestnek.

Patonai Kata
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr953329462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása