már
14

TDM szakirány

| Szerző: Tom Average | 9:58 pm

Szívesen foglalkozol tervezéssel, kutatásokkal és elkötelezett vagy a hazai turizmus fellendítése és minőségi fejlesztése irányában? Akkor a TDM szakirányon a helyed!

De kezdjük az elején: mi is maga a TDM? A betűszó a térségi desztinációs menedzsment kifejezést takarja. A TDM szervezetek célja, hogy az adott régióban a minél több és színvonalasabb attrakció révén a turisztikai forgalom növekedjen.

A szakirány célja, hogy holisztikus szemléletmóddal, a térségek, desztinációk turisztikai menedzsment feladatainak ellátásához szükséges sokrétű és komplex ismeretekkel rendelkező turisztikai szakembereket képezzen, hogy turizmusunk valóban elindulhasson a minőségi fejlődés útján.

A szakirányon a desztinációk turisztikai tervezési módszereivel, gyakorlati megvalósításával, a turisztikai termékek tervezésével, turisztikai attrakciók menedzsmentjével, a desztinációk piacra vitelét segítő marketing tevékenységek kialakításával, turisztikai pénzügyi és humán erőforrás menedzsmenttel, projektek fejlesztésével és menedzsmentjével ismerkedhetsz meg alaposabban. Az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati órákon aktuális témákkal és feladatokkal találkozol majd, melyek segítségével felkészülhetsz a munka világára. 

A szakirányon végzettek az újonnan kialakuló turisztikai irányító intézményekben - helyi, térségi, regionális és nemzeti Turisztikai Desztinációs Menedzsment szervezeteknél, önkormányzatoknál turisztikai referensként, kistérségi szövetségekben, vidékfejlesztési irodákban, a Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein, központi, regionális irodáiban, a mindenkori turizmusért felelős minisztériumban, regionális fejlesztési ügynökségeknél, turisztikai tanácsadó cégeknél, vendéglátó és turisztikai szolgáltatásokat nyújtó vállalatoknál valamint saját vállalkozásaik élén helyezkedhetnek el.

A térségi turizmus menedzsment szakma viszonylag újnak mondható hazánkban, intézményrendszere még csak kialakulóban van. Talán ennek is köszönhető, hogy a munkaadók keresik a szakirányú végzettségű fiatal szakembereket, ezért a szakmailag jól felkészült, kreatív, kitartó, hivatástudattal rendelkező hallgatók jó kilátásokkal indulnak a munka világában.
 

Diplomában szereplő végzettség megnevezése: Közgazdász turizmus-vendéglátás szakon, TDM szakirányon.

Szakirány vezető:
dr. Sziva Ivett, főiskolai docens

Minimum létszám:
35 fő

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr994317314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása