máj
12

Nagyon vártuk már az idei BKF születésnapot. Ez már a 9., és úgy éreztük, hogy ez valahogy más lesz, mint az eddigiek. Már csak azért is, mert úgy döntöttünk, hogy ezúttal meghívjuk azokat a felvételizőket is, akik a BKF-re adták be jelentkezésüket. Úgy gondoltuk, hogy ez jó alkalom lehet nekik arra, hogy megismerjék- remélhetőleg- leendő főiskolájukat egy más szemszögből. Egy olyan szemszögből, amit mondjuk a nyílt napok alkalmával nem nagyon tapasztalhattak meg.

Nagy izgalommal vártuk, hogy vajon hányan jönnek el közülük, mivel már napok óta nyomon követhettük a facebookon, ahogyan azt szervezik, hogy hogyan jönnek ide, hol és hánykor találkoznak. Aztán fél 3 után azt vettük észre, hogy –érettségi időszak ide, borús időjárás oda- egyre többen érkeznek a kapu mellett felállított „Gólyafészekhez”. Voltak, akik kissé félénken jöttek oda, de volt, aki egyből azt kérdezte, hogy „Mi lesz itt ma?”. Hirtelen azt sem tudtam mit soroljak a rengeteg program közül: BKF tour, koncertek, érdekes előadások, plakátkiállítás, Életjáték, tűzijáték, és persze jókedv, móka, kacagás.

Érkezéskor minden felvételizőnek a kezébe nyomtuk a kifejezetten számukra készített BKF feelinget, és egy térképet, amellyel végig járhatták a BKF 9 évének legfontosabb állomásait, azt remélve, hogy ezáltal még inkább megismerik a Főiskolát, ahova beadták jelentkezésüket. Volt olyan, aki egyből kihasználta az alkalmat, és a felvételivel, illetve jelentkezéssel kapcsolatban kérdezősködött.

Egyébként a művészeti szakokra jelentkezők képviseltették magukat a legtöbben. Ezt leginkább abból tudtuk lemérni, hogy azok a felvételizők, akik odajöttek a gólyafészekhez, kaptak egy felragasztható színes kört aszerint, hogy milyen szakra adták be a jelentkezésüket. Így nemcsak azokat ismerték fel könnyedén, akik szintén idén felvételiznek a BKF-re, hanem egyből megkereshették azokat is, akik ugyanarra a szakra jelentkeztek. A matricák fogyása alapján a művészeti szakokra jelentkezők túlsúlyban voltak, de azért szép számban képviseltették magukat a kommunikáció és médiatudomány szakra jelentkezők is.

Később, ahogy sétáltam a campuson, több kisebb csapatba verődött, színes pöttyökkel ellátott felvételizőt láttam, ahogyan egymással beszélgetnek, nevetgélnek, vagy éppen a BKF feelinget olvasgatják, nagyon úgy tűnt, örülnek, hogy részesei lehetnek ennek a színes forgatnak.

… és számunkra is nagy öröm volt, hogy ezen a végül kellemes tavaszi délutánon, volt, jelenlegi és leendő hallgatók együtt ünnepelhették a BKF 9. születésnapját a BKF dolgozóival és oktatóval együtt.
 

Váradi Alexandra
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bkf.blog.hu/api/trackback/id/tr121997420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása